Napi tudósítás a BÉKÉSCSABAI NAPSUGÁR BÁBSZÍNHÁZ rendezvényéről.

2. csapat

2015/03/28. - írta: kölyökidő

a csapatok nekiláttak a munkának

2. CSAPAT

2csapat11.JPG

A 2.csapatnak KOLOZSI ANGÉLA irt darabot

 ANTAL ATTILA lett a rendező

 

 2015.március 27. 10:20

KOLOZSI Angéla elmondta, hogy nagyon izgult, de amikor beugrott a lomtalanítás - önbizalom párosítás,már hamar elindult a történet,  s attól kezdve csak írt meg írt, persze tele van izgalommal és félelemmel, kellenek a munkatársak, a rendező, a színészek, a bábok, a zene... de nem is hitte volna hogy ezt igy mégis el tudja készíteni. A rendező is csak ma reggel érkezett, hát nekiláttak:

A darab címe és a szereplői:

LOMTALANÍTÁS

 SZEREPLŐK:
Bicc - törött bólogatós kutya; önálló véleménye nincs, mindig mindennel egyetért, hiszen minden úgy jó, ahogy van.
Sacc - repedt nyúlalakú hampelmann figura; véleménye szerint a világ, - amit egyébként elég jól átlát-, olyan, amilyen… És ez ellen nincs mit tenni.
Strucc - marionett madár, összegubancolódott zsinórokkal; kezdetben örökös fáziskésésben van, mert nem hajlandó tudomást venni a körülményekről.
Krach - szakadt kesztyűs varjú báb, készen az újabb katasztrófákra: ő tudta, ő megmondta, ő nem is remélt mást! - de azért a lelke mélyén szeretne javítani a helyzetén.
Petty - lejárni képtelen felhúzható fémkatica, sok-sok dallal és reménnyel.
Továbbá:
Anya és Kisfia, Egy fiatal pár, Egy úriember  élőszínészként, vagy csupán árnysziluettben

Fontos: Amikor az emberek jelen vannak, a figurák nem, vagy csak korlátozottan mozognak: épp annyira, hogy értse a néző, mikor ki beszél.

 HELYSZÍN:Egy kezdetben nehezen, idővel lassan beazonosítható, világvégi táj: egy lomtalanítás helyszíne, csupa fölöslegessé vált használati tárggyal: van itt fogas (erről lóghat a marionett madár), törött létra, leselejtezett polc, rossz cipő, vödör… 

 

2015. március 27. 10:43

Angéla és Attila a szövegen rágódnak

Angéla  folyosón még hozzá ír

 

2015. március 27. 15:00

 Angéla és Attila még mindig a szöveget formázzák

 

2015. március 27.18:00

Elkészült a javított szöveg és elkezdődik az olvasópróba

 persze mindenki más ritmusban dolgozik, és majd holnap meglátjuk, hogy a szöveggel való bíbelődés meghozza a gyümölcsét!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babosdramairo15.blog.hu/api/trackback/id/tr567310488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása