Napi tudósítás a BÉKÉSCSABAI NAPSUGÁR BÁBSZÍNHÁZ rendezvényéről.

Bertóti Johanna író

2015/03/20. - írta: kölyökidő

johanna3.jpgBERTÓTI JOHANNA

A nagybányai születésű Bertóti Johanna Kolozsváron tanult a BBTE Színház és Televízió Kar teatrológia szakán, majd Marosvásárhelyen elvégezte a Művészeti Egyetem drámaírás mesterképzését. Jelenleg a kolozsvári Váróterem Projekt társulatnál dolgozik dramaturgként. Emellett versek megzenésítésével és előadásával is foglalkozik. Repertoárját főleg huszadik századi és kortárs költők versei alkotják. Dalaira műfaji és tematikai sokszínűség jellemző. Fesztiválokon, verséneklő versenyeken, egyéni koncerteken való szereplései mellett óvodáról óvodára, iskoláról iskolára járva gyermekműsorokat is bemutat, illetve kiállításmegnyitókon is fel szokott lépni.

Johanna zenész odala

 You tube oldala

Blog oldala

facebook oldala

Johannának is feltettem három kérdést:

1. Mit jelent Neked az írás, különféle alkotó munkáid között hol foglal helyet?

Sok területen tevékenykedem, de ezek sokszor találkoznak valahol a színház-irodalom-zene képezte közös halmaz(ok)ban. Szakmámat tekintve dramaturg vagyok, emellett verseket zenésítek meg és énekelek, illetve fordítok is. Írni elsősorban gyerekeknek szoktam főleg verseket, bábdarabokat. Nem tudom rangsorolni a tevékenységeimet fontosságuk szerint.Egyiktől sem tudnék jelenleg megválni, így hát párhuzamosan foglalkozom mindennel, ami érdekel. Az írás gyerekkoromba visszanyúló szükséglet. Azt hiszem, azért érzek késztetést az írásra, mert bizonyos helyzetekben nem beszélek eleget. Írásban könnyebb elmondanom, amit éppen el lehet mondani.

2. Min dolgozol éppen?

Jelenleg egy bábdarabom színpadra állításán dolgozom, készülök egy marosvásárhelyi színházi munkára, amiben dramaturgként fogok részt venni, gondolkodom az április 11-ei Költészet Napi koncertem felépítésén, közben  fejlesztem a gyerekműsoraimat.

3. Bagoly vagy? - vagyis mekkora kihívás az éjszakai munka?

Nem tartozom a bagolyfélék családjába. Általában kerülöm az éjszakai munkát. Ezúttal viszont lehet, hogy megpróbálok a verseny előtt pár nappal átállni a nappali alvásra. Vagy majd sokat kuvikkolok, hogy legalább ideig-óráig elhigyjem magamról: bagoly vagyok.

bertoti.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babosdramairo15.blog.hu/api/trackback/id/tr267285675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása